Vorden (11 km)

De Achterhoek heeft veel kastelen en tuinen. Zeker in de buurt van Vorden en Ruurlo waar tientallen kastelen zijn. Vorden is vooral bekend vanwege haar acht kastelen. Huis Vorden dat dateert uit 1315 staat aan de rand van het dorp, de andere zeven kastelen staan er in een kring omheen. De meeste kastelen zijn niet toegankelijk, maar de parken eromheen wel. De fietsroute langs de kastelen is daardoor meer dan 100 jaar een klassieker! Op de dichtbij gelegen rivier De Berkel kunt u kano’s huren.

8 kastelen fietsroute in Vorden

De Achtkastelenroute bestaat al meer dan 100 jaar en is de oudste bewegwijzerde fietsroute van Nederland. Het is een prachtige fietstocht door een bijzondere omgeving met vele statige kastelen en landgoederen. De tocht is een belevenis, ook door de afwisseling van bos, heide, akkers en mooie boerderijen. U start in het centrum van het dorp Vorden, op 8 km van Camping Toeven.

Kasteel Vorden
Foto van Tripadvisor
Boerderij Den Branderhorst

Over

Boerderij Den Branderhorst

Boerderij Den Branderhorst is een mooie, oude boerderij midden in de natuur. Op de boerderij worden al 150 jaar koeien gemolken! De tijd lijkt er stil te staan. Je bent direct in een andere wereld als je ons erf op komt. Bij ons kun je slapen in prachtige, luxe safaritenten met eigen sanitair. Maar ook koeien melken, kippen, konijnen en koeien knuffelen, je kinderfeestje houden, spelen tot je ogen dichtvallen, kampvuur of heksensoep maken, met je collega's vergaderen... en nog veel meer!

Follow Boerderij Den Branderhorst:

>