Koe melken workshop in de Achterhoek

Koe melken in de Achterhoek bij boerderij Den Branderhorst

Altijd al eens een koe willen melken?

Leer hoe het er op een boerderij aan toe gaat. Ervaar de geur en geluiden van de koeien en ga zelf ook aan de slag. Vandaag mag je een koe melken. Je ziet waar de melk vandaan komt en je leert de techniek om zelf koeien te melken. Ook mag je meehelpen om de kalfjes te voeren. En we laten je natuurlijk niet naar huis gaan voordat je een vers glaasje melk hebt geproefd! 

Wat gaan we doen tijdens het koeien melken?

 • Ophalen:
  In deze workshop halen we de koeien eerst uit de wei en brengen we ze daarna naar de stal. De koeien melken we in de visgraat melkstal met 8 tegelijk. Hierbij staat de boer in de melkput en vertelt wat hij doet.
 • Vertellen:
  De boer stelt de koeien aan je voor en vertelt wat er allemaal bij komt kijken om gezonde en voedzame melk te produceren. 
  Melk waar ontelbaar veel meer mee kan dan kaas, yoghurt en vla van maken. 
 • Aansluiten:
  Voor het melken worden de uiers eerst met water gereinigd en daarna droog gemaakt met een papieren wegwerpdoek. Daarna wordt de melkmachine aangesloten. Je mag dit allemaal onder begeleiding zelf doen en ervaren! 
 • Stromen:
  Je ziet de melk in het melkglas stromen. Hierbij kun je zien hoeveel melk een koe geeft. Daarna gaat de melk naar de koeltank waar de melk gekoeld wordt tot 3.5 graden. De melk wordt 1 keer per 3 dagen opgehaald door Friesland Foods.

Altijd al eens een koe willen melken?


Op boerderij den Branderhorst nodigen we je uit voor deze oer-Hollandse ervaring! Want koeien melken moet je toch minstens één keer in je leven gedaan hebben…

Tijd: 17.30u – 19.30u
Kosten: €49.95,- p.p. (Bij 6 personen of meer €35 p.p.)

Neem bij meer dan 10 personen contact op voor een speciaal tarief.

Inclusief koffie of thee met een Achterhoekse lekkernij. 
En natuurlijk een glaasje verse melk. 

Boerderij Den Branderhorst

Over

Boerderij Den Branderhorst

Boerderij Den Branderhorst is een mooie, oude boerderij midden in de natuur. Op de boerderij worden al 150 jaar koeien gemolken! De tijd lijkt er stil te staan. Je bent direct in een andere wereld als je ons erf op komt. Bij ons kun je slapen in prachtige, luxe safaritenten met eigen sanitair. Maar ook koeien melken, kippen, konijnen en koeien knuffelen, je kinderfeestje houden, spelen tot je ogen dichtvallen, kampvuur of heksensoep maken, met je collega's vergaderen... en nog veel meer!

Follow Boerderij Den Branderhorst:

>